A szervezet szinte minden szövetében raktározódik, jelen van minden sejtben. Hozzájárul a csontok, a fogak és a fogíny egészséges állapotának megőrzéséhez.
Nélkülözhetetlen szerepe van több száz enzim termelésben, és a sejtfal védelmében. Részt vesz a fehérjék, zsírok, szénhidrátok és nukleinsavak anyagcseréjében; valamint a táplálék energiatartalmának felszabadításában.
Szervezetünkben körülbelül 25–30 gramm magnezium van, amelynek fele a csontokban található, de persze a májban és az izmokban is jelen van.
Normalizálja a keringést; a koleszterinszintet csökkenti, illetve a normális értékre állítja be.
A fehérjedús étkezés kedvezően hat a magnézium felszívódására, és ne feledjük, ha a vegyes táplálkozást követjük, akkor a megfelelő mennyiséget be is juttatjuk a szervezetbe.
Általános tápérték/adag( 25 ml):
Energia érték | 13 kcal |
Szénhidrát | 2 g |
Zsír | <1 g |
Fehérje | <1 g |
Magnézium | 250 mg |
Aszkorbinsav | 30 mg |