- Felmelegítjük a vizet (70-80 fokra) [ez az optimális hőmérséklet, ha kicsit kevesebb vagy több nem baj] [bővebben a vízről itt olvashatsz]
- Termoszba töltjük az egész napos használathoz
- Megtöltjük a Maté Tököt (Calabash) a levéllel (Yerba Mate) 1/2 – 3/4-ig.
- Kicsit felrázzuk a leveleket, majd 45 fokos szögben abbahagyjuk a rázást, így a levelek a Tök egyik oldalára fekszenek.
Hideg/szobahőmérsékletű vizet töltünk a Tök aljába, várjunk 2 percet, hogy magába szívja a vizet a Yerba. - Alákanalazunk a szűrős fémszívószállal (Bombilla). Az egyik oldalon a Yerba egy hegyet képez, a másik oldalon szinte nincs semmi.
- Használat során arra az oldalra töltjük a vizet, ahol a kevesebb Yerba van.
- Miután feltöltöttük a termoszból a Tököt, leisszuk az első felöntést, mivel mi vagyunk a házigazdák (Cebador)
- A Tököt a termoszból egész nap töltögethetjük, amíg a Yerba bírja (kb. 10-15 felöntés attól függően, hogy milyen a levél minősége illetve, hogy a Yerbából épített hegyet mennyire tudtuk a felöntögetéskor megtartani.
Yaguar – Rosada „Epres-Rózsás Mate” [Brazília]
3800 Ft
Eperrel és rózsaszirommal ízesített, 18 hónapos érleléssel és, hagyományos eljárással készült, száras (con palo) Yerba Maté.
Termőhelye a brazíl folyó nevét viselő Paraná-medence.
Összetevők: Yerba mate (Ilex paraguariensis), eper, rózsaszirom, csipkebogyó, természetes aroma.
Származási ország: Brazília
Nettó tömeg: 500 g
Kategóriák: Teák, Yerba Mate
Kapcsolódó termékek
13000 Ft
4000 Ft
Akció!
Teák
Teák
3500 Ft